Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی ضیا در آخرین قسمت «فرمول یک» که به زلزله اختصاص داشت هم میزبان یک محقق بود تا شایعات مربوط به زلزله را تکذیب کند و هم با فرماندار تهران درباره شرایط فعلی پایتخت در صورت وقوع زلزله گپ بزند.

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط‌عمومی برنامه «فرمول یک»، سیدعلی ضیا مجری تلویزیون دوشنبه پنجم دی ماه اعلام کرد این قسمت از برنامه به موضوع روز زلزله که درباره آن حواشی و همچنین شایعات مختلفی شکل گرفته، اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه او بخش طنز ضیاپدیا را این چنین اجرا کرد: نام علمی زلزله، زمین لرزه یا بندری زدن زمین است! وقوع زلزله گاهی اوقات به خرافات هم کشیده شده اما دلیلی به جز ارتعاشات زمین ندارد.

وی افزود: بعضی ها موقع زلزله به خاطر افسردگی از خانه بیرون نیامدند و می خواستند دنیای فانی را ترک کنند، بعضی هم گفتند نمی آییم پایین چون منقلب می شویم! برخی منقلب شدند و پیش زلزله زدگان رفتند و منقلب تر شدند و حتی زیر سرم رفتند.

ضیا همچنین به مرور برخی توئیت های خنده دار بعد از زلزله تهران از سلفی گرفتن با زلزله تا ماجرای عوارض خروج و گیر افتادن زلزله در ایران اشاره کرد و ادامه داد: چطور است ما هم مثل "طوفان کاترینا" و... روی زلزله تهران اسم بگذاریم، مثلا زلزله جوجو، زلزله خوشگلا و...

این مجری یادآور شد: پیش بینی زلزله آنقدر غیرممکن است که حتی ضیاپدیا هم نمی تواند پیش بینی اش کند! البته سگ، اسب و پرندگان می توانند زلزله را پیش بینی کنند.

وی در پایان این بخش همچنین دراین باره که بعد از زلزله می گفتند هوشیار بخوابید، گفت: آخر چرا؟ اگر زلزله شدید بیاید که خواب به خواب می رویم و تمام. اگر زلزله خفیف باشد هم که چرا خودمان را بدخواب کنیم؟!

در ادامه او میزبان مهدی زارع، محقق پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله بود و از او خواست درباره خبر جنجالی که به نقل از او درباره احتمال وقوع زمین لرزه بین 2 تا 16 هفته آینده منتشر شده بود، توضیح دهد.

زارع در این خصوص گفت: در تهران انتظار و احتمال وقوع زلزله را از قبل داشتیم، مثلا 6 ماه پیش هم این احتمال را داشتیم یا زمانی که زلزله بم آمد، در تهران هم این احتمال وجود داشت. آن حرف هم بخشی از یادداشت من بود که توسط یک خبرگزاری بولد شد. ما از هزار سال پیش در تهران و حوالی آن زلزله داشته ایم و تا 100 سال بعد هم ممکن است زلزله داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما گسلهایی داریم که ممکن است انرژی آنها به صورت لحظه ای یا به مرور آزاد شود. بنابراین همواره ما در معرض وقوع زلزله هستیم.

این محقق همچنین در پاسخ به اینکه آیا نمی توان با مطالعه بر روی گسلها، احتمال وقوع زلزله را پیش بینی کرد، یادآور شد: کارهای مختلفی برای پیش بینی احتمالی زلزله می توان انجام داد و ما در پژوهشگاهمان که زیر نظر وزارت علوم است مشغول فعالیت هستیم. البته ما برای اینکه بتوانیم پیش بینی احتمالی زلزله را داشته باشیم نیازمند جذب نیروی انسانی با کیفیت هستیم تا پروژه ای را آغاز کنیم که در یک شبکه منظم به رصدهای دقیق درباره زلزله بپردازیم.

ضیا نیز از او پرسید آیا با 100 میلیارد در سال می توان این کار را انجام داد و زارع پاسخ داد با مبلغی خیلی کمتر می توان به چنین هدفی رسید.

زارع همچنین اعلام کرد: اینکه می گویند پس لرزه ها انرژی زمین را تخلیه می کند و از بروز زلزله های بعدی جلوگیری می کند هم ممکن است درست باشد هم خیر.

وی درباره شایعاتی که مبنی بر استفاده از تکنولوژی هارپ و ایجاد زلزله وجود دارد، توضیح داد: اگر هر کدام از زلزله ها اتفاق طبیعی نباشد، قبل از اینکه در ایران اعلام شود، تمام کشورهای خارجی این را اعلام می کنند. چه در ازگله باشد چه غرب تهران.

این محقق تصریح کرد:زلزله ازگله در نقطه 21 کیلومتری زمین رخ داد. هیچ بشری تا به حال به این نقطه از زمین دست پیدا نکرده است. حتی اگر در کرمانشاه و تهران و کرمان بمب هم بیندازند نمی تواند تا این حد نفوذ کند. تکنولوژی هارپ هم بیشتر در دریا امتحان شده و زلزله حدودی 1 تا 2 ریشتر ایجاد می کند. در معادن هم در اطراف تهران هر روز چنین زلزله هایی ایجاد می شود.

زارع همچنین با اشاره تلویحی به کمبود امکانات در کشور در خصوص پیش بینی و مطالعات زلزله در پایان گفت: ما در تهران 15 ایستگاه لرزه نگاری داریم اما در استانبول 350 ایستگاه وجود دارد! ما از نظر متخصص و دانشمند از ترکیه کم نداریم اما زیرساختهایی باید در کشور توسعه پیدا کند.

در بخشی از برنامه ضیا به گفتگوی تلفنی با محمدحسین مقیمی استاندار تهران پرداخت و از او درباره میزان آمادگی تهران در صورت وقوع زلزله پرسید.

مقیمی گفت: ما در مدیریت بحران 14 کارگروه داریم که وظایف خود را می دانند. مثلا نیروی انتظامی امنیت و نظم شهر را برعهده می گیرد.

وی افزود: متاسفانه در این شرایط خیابان ها پر از ماشین و وضعیت امدادرسانی مختل می شود. ما باید حالا که وضعیت آرام است، مسیرهای ویژه ای را برای امداد در نظر بگیریم تا در شرایط بحران، این مسیرها اشغال نشود.

استاندار تهران در پاسخ به این سوال ضیا که آیا امکان اختصاص 50 میلیارد برای پیش بینی زلزله وجود ندارد، توضیح داد: از زلزله رودبار تاکنون من یا در وزارت کشور مسئول بودم یا جای دیگر. تمام مواردی را که از ما خواسته اند مثل زلزله نگار و ... تامین کنیم، تامین شده است. کشور برای این کارها خسّتی ندارد. اینکه این کارها چقدر جواب میدهد مقوله های علمی است.

مقیمی در پایان گفت: دانشگاه هایی که در زمینه زلزله کار می کنند باید طرح هایشان را بدهند تا بررسی شود و ما اعتبار به این موضوع اختصاص دهیم.

«فرمول یک» با اجرای سیدعلی ضیاء به تهیه کنندگی افشین حسین خانی، شنبه تا چهارشنبه ها حوالی ساعت 17:45 تا 19 از شبکه یک سیما روی آنتن می رود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان

ایسنا/کرمان ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله هفت کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: براساس گزارش تیم‌های ارزیابی، تاکنون مشکل خاصی گزارش نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • تکذیب خبر فوت پزشک طرحی در جاسک
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان