Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش‌بینی‌های غیرکارشناسانه برخی از مسئولان در مورد ناآرامی فلات ایران طی روزهای اخیر موجی از نگرانی را بین مردم زاگرس‌نشین به راه انداخته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصاد « فلات ایران از لحاظ تکتونیکی ناآرام شده است و با فوجی از زلزله‌ها مواجه هستیم؛ کرمانشاه یک استان ناآرام است و امکان زلزله‌های شدید را دارد»؛ اینها اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی است که طی روزهای اخیر موجی از نگرانی را بین مردم زاگرس‌نشین به ویژه کرمانشاهی‌ها به راه انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرمانشاهی‌ها هنوز هم بعد از گذشت یکسال از زلزله ویرانگر سال گذشته در شوک و بهت آن واقعه عظیم هستند و پس‌لرزه‌های کوچک و بزرگ گاه و بیگاه در این یکساله هنوز هم آنها را در وحشت تجربه دوباره این حادثه نگه داشته است.

در این شرایط که مردم استان کرمانشاه به ویژه مناطق زلزله‌زده نیازمند آرامش روحی و روانی هستند و دوباره برای بازسازی کاشانه‌های ویرانشان در تکاپو هستند، این صحبت‌ها و نظرات غیرکارشناسی تنها آنها را از ادامه کار دلسرد می‌کند.

 

این اظهارات صریح و البته غیرکارشناسانه معاون وزیر راه و شهرسازی که تخصص و حوزه فعالیتش مسکن و معماری است بر نگرانی مردم این مناطق بیش از پیش افزوده است.

شکرچی‌زاده معاون وزیر راه چند روز پیش در در هشتمین کنفرانس ملی سازه و زلزله گفته بود که فلات ایران از لحاظ تکتونیکی ناآرام شده است و با فوجی از زلزله‌ها مواجه هستیم.

معاون راه و شهرسازی و رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان کشور با اشاره به سه زلزله دهم آذرماه سال قبل با بزرگای بالای ۶ ریشتر بیان کرد  کرمانشاه یک استان ناآرام است و امکان زلزله‌های شدید را دارد.

اما برای بررسی این اظهارات و رفع نگرانی زاگرس‌نشینان به سراغ کارشناسان زلزله‌شناسی رفتیم تا صحت و سقم این اظهارات را پیگیر شویم.

 

فلات ایران همیشه ناآارام بوده /امکان پیش‌بینی زلزله بی اساس است

فروزی، مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه در این خصوص خبرنگار مرصاد نیوز اظهار داشت: از زمان وقوع زلزله بزرگ ریشتری سال گذشته ۶۲۹۴ زمین لرزه در استان کرمانشاه رخ داده است که یک مورد بالای ۶ ریشتر، ۱۳ مورد بین ۵ تا ۶ ریشتر، ۱۲۰ مورد بین ۴ تا ۵ ریشتر و ۷۱۴ مورد نیز بین ۳ تا ۴ ریشتر بوده و مابقی بزرگی کمتر از ۳ ریشتر داشتند.

وی تصریح کرد: در هیچ جای دنیا زلزله قابل پیش بینی نیست و صحبت های پیرامون زمان وقوع زلزله بی اساس است.

فروزی گفت: البته در منطقه ای که سابقه وقوع زلزله های بزرگی داشته احتمال بروز زلزله وجود دارد، اما نمی توان گفت در چه بازه زمانی رخ خواهد داد ممکن است زلزله ها در اعصار و آینده رخ دهد؛ زلزله های بزرگ در فواصل زمانی زیاد مثلا هر چند سال یک بار خواهد داد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه بیان داشت: همچنین احتمال زلزله بزرگ در منطقه قابل پیش‌بینی نیست و البته در همه جای دنیا می توان از واژه امکان استفاده کرد.

وی درباره اینکه گفته می‌شود فلات ایران ناآرام است نیز اظهار داشت: هیچ زلزله‌‌شناسی درباره فلات ایران همچنین در چنین نظری ندارد؛ ایران بر روی کمربند زلزله‌خیز قرار دارد و بخش‌های زاگرس و البرز همیشه محل وقوع زلزله بودند و هیچ وقت آرام نبوده که بخواهد ناآرام شود.

فروزی افزود: وقوع زلزله های بیشتر طی دو سال اخیر در کرمانشاه به خاطر فعالیت‌های تکتونیکی (زمین‌ساختی) است، زیرا گاهی در زون‌های (ناحیه، کمربند) چین خورده در یک برهه زمانی فعالیت‌ها زیاد می‌شود.

به گفته مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه، ایران بر روی کمربند زلزله خیز دنیا قرار دارد که وقوع زلزله بعید نیست، اما زمان و مکان وقوع زلزله در هیچ جای دنیا قابل پیش بینی نیست.

معلوم نیست این اظهارات معاون محترم وزیر آن هم در این شرایط که زاگرس‌نشینان به آرامش روحی و روانی نیاز دارند بر چه اساسی مطرح شده و چه هدفی از بیان آن داشته است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۲۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی در استان سمنان صادر شد/ وقوع تندباد در برخی مناطق

به گزارش خبرنگار مهر، سامانه کم فشار بارشی از بامداد امروز پنجشنبه به مرور وارد استان سمنان شده است سامانه‌ای که شامل بارش باران، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و حتی در برخی مقاطع، تند باد خواهد بود.

هواشناسی در پی ورود این سامانه کم فشار بارشی به استان سمنان هشدار نارنجی را صادر کرده که نشان از شدت عملکرد سامانه بارشی و تند بادها است. سرعت بادها در برخی نقاط استان حتی از ۵۰ کیلومتر بر ساعت هم تجاوز خواهد کرد.

بنا به اعلام اداره کل هواشناسی استان سمنان فعالیت این سامانه کم فشار و بارشی تا ظهر شنبه در استان ادامه خواهد داشت و به مرور از سمت شرق، استان را ترک خواهد کرد. اداره کل هواشناسی همچنین اعلام کرد که از امروز تا فردا عصر احتمال تگرگ و مه آلودگی در جاده‌ها و مناطق مرتفع استان وجود دارد و از سوی دیگر شاهد کاهش دمای هوا نیز خواهیم بود.

بارش شدید باران در ۲۴ ساعت آتی بارش‌های رگباری سبب جاری شدن رواناب و سیلاب نقطه‌ای خواهد شد در نتیجه عوامل مدیریت بحران از امروز صبح در آماده باش کامل قرار دارند.

از مردم درخواست شده تا امروز و فردا به ارتفاعات استان سمنان سفر نکرده و همچنین به تفرجگاه‌های مرتفع استان مانند دیباج و شمال دامغان، توسکتان و جنگل ابر، پرور و فولاد محله و … سفر نداشته باشند.

کنترل و لایروبی شبکه‌های آبراه‌های استان دیگر نکته‌ای است که در هشدار نارنجی هواشناسی اعلام شده است در ساعات آتی همچنین شاهد بارش و آب گرفتگی معابر خواهیم بود لذا از رانندگان درخواست شده تا فاصله طولی و سرعت مطمئن را رعایت کنند.

عدم صعود به ارتفاعات و نواحی کوهستانی، اجتناب از اسکان چادرهای مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها دیگر توصیه سازمان هواشناسی به مردم استان سمنان تا شامگاه جمعه است.

عدم چرای دام در نواحی مرتفع هم توصیه سازمان هواشناسی به دامداران و عشایر استان محسوب می‌شود. پارک خودرو زیر ساختمان‌های در حال ساخت و سازه‌های نا ایمن و درختان کهنسال به واسطه وزش باد شدید از دیگر مسائلی است که مردم باید به آن توجه داشته باشند.

کد خبر 6095198

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی در استان سمنان صادر شد/ وقوع تندباد در برخی مناطق
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • وقوع سیلاب سهمگین در شمال مکه مکرمه
  • آماده‌باش ۴ استان در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید
  • فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • بازگشت وضعیت نارنجی به یزد
  • هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛ پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور